Fine Taste Good Living
Pastasalade met kip en een glas Mar da Palha Sauvignon Blanc!
De naam Mar da Palha, letterlijk “Zee van Stro”, is de bijnaam van de grote lagune bij de monding van de Taag, waaraan Lissabon ligt. Er staat hier vaak een flinke golfslag, door de altijd aanwezige wind en de getijdewerking. Mede door die wind was het wateroppervlak vaak bezaaid met strohalmen, deels meegevoerd vanuit het achterland, maar vooral afkomstig van de vele schepen die Lissabon in vroeger dagen bevoorraadden. Hun lading was, ter bescherming, doorgaans afgedekt met stro dat er door de forse wind vaak werd afgeblazen. Kortom: een zee van stro, een “Mar da Palha”. Heerlijk bij een zomerse pastasalade met gerookte kip, spekjes en roomkaas!
Dit heeft u nodig (4 personen):
- 1 fles Mar da Palha Sauvignon Blanc
- 300 gr Fusilli pasta
- 400 gr gerookte kip
- 150 gr spekreepjes
- Cherrytomaatjes
- 4 bosuien
- Rucola sla
- Kruidenroomkaas
- Peper
Bereiding
1. Kook de 300 gr Fusilli pasta zoals aangegeven op de verpakking. En bak de 150 gr spekreepjes alvast krokant in de koekenpan.
2. Snijd de bosuien fijn, de gerookte kip in reepjes of blokjes en snijd een paar cherrytomaatjes in vieren.
3. Giet de Fusilli pasta af en doe dit in een schaal. Doe circa 8 eetlepels kruidenroomkaas over de net afgegoten pasta zodat het kan smelten door de warmte van de Fusilli pasta en roer door.
4. Voeg de gesneden bosuien, cherrytomaatjes, gerookte kip en gebakken spekreepjes en rucola sla toe bij de Fusilli pasta. Breng wat op smaak met peper. Roer alles goed door.
5. Pak een wijnglas en schenk de frisse Mar da Palha Sauvignon Blanc in en eet smakelijk!
Klik hier voor nog meer gerechten of mixtips!