Fine Taste Good Living
Hamburger met een heerlijk glas Duffour Pére & Fils de Gascogne Rouge!
Deze wijn is een blend van drie druiven die veel in het gebied voorkomen. De Cabernet Sauvignon zorgt voor structuur en donker fruit in de wijn. De Merlot zorgt voor het lichtere fruit en maakt de wijn soepeler. Tannat geeft de wijnen tannines en een wat kruidiger karakter. Maar het is vooral de combinatie van deze druiven die ervoor zorgt dat deze wijn vooral fruitig is en tegelijkertijd een licht kruidig karakter heeft. En een perfecte combinatie met een glas Duffour Père & Fils Côtes de Gascogne Rouge is met de échte hamburger gemaakt met 100% rundvlees en uit de grillpan. Om uw vingers bij af te likken!
Dit heeft u nodig:
- 1 fles Duffour Père & Fils Côtes de Gascogne Rouge
- 400 gram rundergehakt
- Zout
- Peper
- Snufje gerookte paprika
- 1 tl ketchup
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- 1 rode ui
- 4 bladeren van een krop ijsbergsla
- 4 sesambroodjes
- Chilisaus
Bereiding
- Om het gehakt op temperatuur te laten komen haalt u dit een 40 minuten voor bereiding uit de koeling. Vermeng vervolgens het gehakt met zout en peper (naar smaak), het gerookte paprikapoeder en de ketchup.
- Verdeel het in vieren, draai er eerst ballen van, plet het daarna tot een burger.
- Verwarm de grillpan goed voor en bak de burgers op middelmatig vuur (ongeveer 2 á 3 minuten aan elke kant), als de eerste kant gebakken en omgedraaid is kunnen de plakjes cheddar kaas erop om zo lekker mee te smelten.
- Snijd de tomaat en komkommer in plakken, de rode ui in ringen en de broodjes doormidden.
- Bouw de hamburger als volgt op: eerst wat chilisaus op de onderkant van het broodje, daarna het blaadje sla, gevolgd door de burger (met kaas), de plakjes tomaat, komkommer en ringen rode ui.
Schenk een glas Duffour Père & Fils Côtes de Gascogne Rouge in en eet smakelijk!
Klik hier voor meer gerecht inspiratie!