Assortiment
Exclusief topSlijter
Aanbieding
THE ULTIMATE Mortlach 2008
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
"The Ultimate Whisky Company" werd opgericht in 1994, een selectie van de mooiste Single Malt op fust werd gelecteerd en zelf gebotteld. Alleen de beste vaten zijn goed genoeg voor "The Ultimate ', malt whisky non-chill-gefilterd gebotteld, alle originele smaken blijven behouden en omdat er geen karamel wordt toegevoegd, de kleur komt altijd overeen met het vat uit. Een "eerlijke Single Malt", The Ultimate assortiment bestaat uit ongeveer 25 verschillende bottelingen, uit alle regio's van Schotland.
Elke fles is genummerd en alle fusten details worden vermeld op het etiket, in aanvulling op de 46% niet chill gefilterd en vatsterkte versie zijn er ook enkele "Rare Reserve" bottelingen.
De malt van Mortlach gaat bijna in zijn geheel naar Johnnie walker. Het zwaartepunt van de JW Blue is duidelijk Mortlach. De whisky is stevig en vol, dit komt omdat Mortlach drie verschillende spiritstills gebruikt bij de productie en de verschillende spirits later mengt. De toekomst voor Mortlach zier er rooskleurig uit. Eigenaar Diageo heeft besloten de distilleerderij een grotere rol te laten spelen in de categorie maltwhisky. Grote investeringen moeten lijden tot een verdubbeling van de productie, nieuwe distilleerafdeling staat gepland met exacte replica's van de huidige ketels.
Speyside. Het gebied van Speyside omvat Morayshire en ligt in het centrum van de whiskyproductie in de Hooglanden. Dankzij de rijke, aangeslibde grond en het milde klimaat langs de Golfstroom wordt hier uitstekende gerst verbouwd. Het ruige bergland bood met zijn talloze verborgen plekjes eeuwenlang een veilige schuilplaats voor illegale stokerijen. En nu de whisky industrie legaal is, heeft twee derde van de Schotse distilleerderijen voor malt whisky zich hier gevestigd. De eerste vergunning voor Schotse whisky werd in 1824 verleend aan George Smith n zijn zoon John Gordon Smith, van The Glenlivet-distilleerderij in Speyside. Whisky’s uit de Speyside zijn te verdelen in twee groepen. In de eerste groep vallen de lichte, gemakkelijk drinkbare whisky’s als The Glenlivet. Aan de andere kant van het spectrum vindt men de rijke, zoete, sherryachtige whisky’s als The Macallan en Glenrothes. Voor de whisky’s uit Speyside wordt minimaal turf gebruikt tijdens het drogen; de whisky’s zijn het algemeen lichter dan de andere whisky’s van de Hooglanden en de Schotse eilanden, al zijn er uitzonderingen, zoals The Benriach. Toch zijn er geen vast omschreven kenmerken van Speysidewhisky. De stijl is in de loop der jaren ook veranderd. Hoewel meer dan de helft van de Schotse distilleerderijen zich in dit gebied bevinden, is het exacte aantal moeilijk te bepalen, aangezien van sommige distilleerderijen onduidelijk is of ze tot de Hooglanden of tot Speyside behoren.
Elke fles is genummerd en alle fusten details worden vermeld op het etiket, in aanvulling op de 46% niet chill gefilterd en vatsterkte versie zijn er ook enkele "Rare Reserve" bottelingen.
De malt van Mortlach gaat bijna in zijn geheel naar Johnnie walker. Het zwaartepunt van de JW Blue is duidelijk Mortlach. De whisky is stevig en vol, dit komt omdat Mortlach drie verschillende spiritstills gebruikt bij de productie en de verschillende spirits later mengt. De toekomst voor Mortlach zier er rooskleurig uit. Eigenaar Diageo heeft besloten de distilleerderij een grotere rol te laten spelen in de categorie maltwhisky. Grote investeringen moeten lijden tot een verdubbeling van de productie, nieuwe distilleerafdeling staat gepland met exacte replica's van de huidige ketels.
Speyside. Het gebied van Speyside omvat Morayshire en ligt in het centrum van de whiskyproductie in de Hooglanden. Dankzij de rijke, aangeslibde grond en het milde klimaat langs de Golfstroom wordt hier uitstekende gerst verbouwd. Het ruige bergland bood met zijn talloze verborgen plekjes eeuwenlang een veilige schuilplaats voor illegale stokerijen. En nu de whisky industrie legaal is, heeft twee derde van de Schotse distilleerderijen voor malt whisky zich hier gevestigd. De eerste vergunning voor Schotse whisky werd in 1824 verleend aan George Smith n zijn zoon John Gordon Smith, van The Glenlivet-distilleerderij in Speyside. Whisky’s uit de Speyside zijn te verdelen in twee groepen. In de eerste groep vallen de lichte, gemakkelijk drinkbare whisky’s als The Glenlivet. Aan de andere kant van het spectrum vindt men de rijke, zoete, sherryachtige whisky’s als The Macallan en Glenrothes. Voor de whisky’s uit Speyside wordt minimaal turf gebruikt tijdens het drogen; de whisky’s zijn het algemeen lichter dan de andere whisky’s van de Hooglanden en de Schotse eilanden, al zijn er uitzonderingen, zoals The Benriach. Toch zijn er geen vast omschreven kenmerken van Speysidewhisky. De stijl is in de loop der jaren ook veranderd. Hoewel meer dan de helft van de Schotse distilleerderijen zich in dit gebied bevinden, is het exacte aantal moeilijk te bepalen, aangezien van sommige distilleerderijen onduidelijk is of ze tot de Hooglanden of tot Speyside behoren.
€ 54,99
Fles
Huidige voorraad: 0
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Schotland
- Inhoud
- 70 CL
- Alcoholpercentage
- 58.7% vol
- Soort whisky
- Single Malt
- Smaaktype Whisky
- Vol & Rijk
- Kleur
- Licht goud
- Geur
- Fruitig. Invloeden uit peer en citroen wisselen elkaar af, waarna plaats wordt gemaakt voor kruidige notities
- Smaak
- Fruitig, kruidig en rijke tonen van vanille.
- Afdronk
- Fruitig en relatief lang.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product